dimecres, 10 de desembre del 2014

MALETA DIDÀCTICA "NOSALTRES ELS DÉUS"

El proper mes de gener el Museu de Prehistòria ens cedirà la maleta didàctica que tenen dedicada a la mitologia clàssica. Al llarg d'un mes, els nostres alumnes i alumnes de la població puguen fer les diferents activitats que ens proporciona. Vos avancem de què tractarà amb aquestes dues entrades:

http://iesclaracampoamor.edu.gva.es/index.php/7-noticies/64-la-mitologia-clasica-para-jovenes-cabe-en-una-maleta


La mitologia clàssica per a joves cap en una maleta

  • El Museu de Prehistòria de la Diputació porta l’activitat didàctica portàtil “Nosaltres els Déus” a Alaquàs
Déus en una maleta

L’activitat didàctica portàtil “Nosaltres els Déus” del Museu de Prehistòria de la Diputació de València ha arribat hui a l’IES Clara Campoamor, d’Alaquàs. La proposta cultural itinerant, que divulga la mitologia clàssica i es denomina maleta didàctica, es durà a terme al centre educatiu fins al 12 de desembre.

“Nosaltres, els Déus” és una unitat portàtil configurada a la manera d’una maleta de molta grandària que el Museu presta a les entitats que la sol·liciten. Amb ella s’acosta a l’alumnat d’ESO i Batxillerat les divinitats del món clàssic i les fonts de què procedeixen les informacions que sobre ens han arribat esta temàtica.

L’objectiu final del programa és que els alumnes i els destinataris, en general, de les maletes coneguen les influències d’esta cultura en la societat actual. En el cas valencià són els jaciments arqueològics situats al Museu de Prehistòria de València els que condueixen a este coneixement del món antic.

La maleta ha estat produïda per la Unitat de Difusió, Didàctica i Exposicions i el Servici d’Investigació Prehistòrica (SIP) de la Diputació de València. El comissariat correspon a l’arqueòloga Laura Hortelano i el professor Enrique Martínez.



Tres escales en el viatge didàctic

“Nosaltres, els Déus” consta de tres blocs. En primer lloc, els panells informatius, en els quals s’expliquen diversos aspectes com la definició de “cultura clàssica” i l’origen d’esta, el context cronològic clàssic, la religió i el culte romans o la seua mitologia. En una vitrina es mostra una breu exposició d’objectes de culte i un fitxer glossa els noms que apareixen en els jocs.

El segon bloc és una ludoteca que consisteix en una sèrie de jocs d’iniciació, entre els quals en destaca un que relaciona els dies de la setmana amb el seu nom llatí i la divinitat a la qual estan dedicats.

La maleta es tanca amb la realització de diversos tallers: Fem teatret (dramatización de mites), A cada Déu la seua casa(arquitectura romana), Numismàtica d’escaiola, o Jugant amb el llenguatge (refranys i frases relacionats amb la cultura clàssica).

“Nosaltres, els Déus” també es recolza en un documental multimèdia i un disc compacte interactiu que desenvolupen, respectivament, els continguts de la maleta i les propostes de la ludoteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada